Sverige är klart för OS-semifinal. Foto: Bildbyrån

Tre Kronor stormar mot semifinal efter seger mot stornationen

Tre Kronor är klara för semifinal i OS efter att de besegrade stornationen Kanada med 2-0.

Lucas Wallmark blev matchhjälte efter att ha spräckt nollan med nio minuter kvar av tredje perioden.

Nu väntar det ryska laget.

Det blev en rysare mot stornationen Kanada. Efter två perioder spelade stod det fortfarande 0-0 och Sveriges målchanser var få.

Men elva minuter in i tredje perioden fick Lucas Wallmark sitt läge. De kanadensiska spelarna slarvade i egen zon och Wallmark utnyttjade läget och stal pucken.

OS i Peking 2022

Ett hårt skott som styrdes av kanadensisk klubba rakt upp i krysset. Målvakten var chanslös och Sverige var på väg mot semifinal.

– Han har gjort mycket för oss i den här turneringen offensivt och han producerar igen, säger förbundskapten Johan Garpenlöv till Discovery+.

Lucas Wallmark har hittills gjort fem mål i turneringen.

Lander i öppen kasse

Med lite mer än två minuter kvar att spela tog Kanada ut sin målvakt. Vilket Anton Lander utnyttjade. Lander satte 2-0 till Sverige med endast 1 minut och 50 sekunder kvar att spela.

Sverige lyckades hålla undan för kanadensarna sista minuten och vann med två mål mot noll. De slog därmed ut Kanada som har tre raka OS-medaljer – och 16 OS-medaljer totalt varav nio guld.

– Jag tycker det kändes väldigt tryggt i matchen, inte så många målchanser men jag tycker vi förtjänade det där målet. Vi jobbar oss till det, vi känns starka på slutet och vi maler ner dem på något sätt, säger förbundskapten Johan Garpenlöv.

Semifinalen mot det ryska laget spelas 14.10 på fredag.