Anders Feltenmark, tidigare informationsassistent, fick sparken från Svenska ishockeyförbundet i våras. Foto: Bildbyrån

Feltenmark svarar: ”Tråkigt att inte få bemöta så svepande anklagelser”

Uppdaterad
Publicerad

I går anklagades Svenska ishockeyförbundets dåvarande medarbetare Anders Feltenmark för att vara illojal av förbundets avgående generalsekreterare Tommy Boustedt. Nu svarar han på anklagelserna.
– Det är tråkigt att inte kunna få bemöta så svepande, grova anklagelser som är svåra att värja sig mot, säger han till Dagens Nyheter.

Efter en turbulent tid meddelade Svenska ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt i april att han kommer att avgå i höst. I går ställde han upp på sin första intervju där han anklagade sparkade medarbetaren Anders Feltenmark för att ha varit ”grovt illojal”.

– När det gäller Feltenmark (Anders) så har han uppträtt grovt illojalt mot arbetsgivaren, och det är skäl för avsked. Men han fick aldrig avsked utan vi lät honom landa i bomull. Det var lögner som spreds i media som jag inte kunde kommentera medan jag var ansvarig, sade Tommy Boustedt till Radiosporten.

Bakgrunden var att Feltenmark – i sin roll somm fackordförande – anmälde en dåvarande anställd på förbundet för sexuellt ofredande. Polisutredningen har lett till åtal och förhandlingarna startar i oktober.

Svarar på kritiken

SVT Sport har varit i kontakt med Anders Feltenmark som via sms skriver: ”En kamrat har bett SIF (Svenska ishockeyförbundet) om tillstånd att jag får bryta tystnadsplikten och berätta hela min version av vad som hänt. Jag måste invänta svar innan jag uttalar mig”.

För Dagens Nyheter utvecklar han:

– Det är tråkigt att inte kunna få bemöta så svepande, grova anklagelser som är svåra att värja sig mot, säger han och fortsätter:

– Naturligtvis skulle jag vilja ge min bild, men det är en svår situation jag sitter i. Utifrån den uppgörelse som gjorts mellan mig och Hockeyförbundet är jag belagd med tystnadsplikt i den här frågan.

SVT Sport har sökt Tommy Boustedt och Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson för en kommentar.

ARKIV: Feltenmark rörd av stödet: ”Betyder fruktansvärt mycket” (17 april 2020)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer