Tommy Boustedt avgick i våras efter en stormig tid. Foto: Bildbyrån

Boustedt slår ifrån sig: ”Det var lögner”

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av april meddelade Tommy Boustedt att han slutar som generalsekreterare för Svenska ishockeyförbundet. I kväll gick han ut i en intervju med Radiosporten där han kritiserade informationsassistenten Anders Feltenmark som fick lämna jobbet i våras.

– När det gäller Feltenmark så har han uppträtt grovt illojalt mot arbetsgivaren, säger Boustedt till Radiosporten.

I våras blåste det rejält kring Svenska ishockeyförbundet. SVT Sport kunde bland annat avslöja att Svenska ishockeyförbundet anklagades för könsdiskriminerande lönesättning av fackklubben. Dessutom kunde SVT Sport berätta att det pågick en polisutredning kopplad till ishockeyförbundet. Det var en före detta anställd vid förbundet som är misstänkt för sexuellt ofredande.

Den som lämnade in polisanmälan var informationsassistent Anders Feltenmark som avskedades 31 mars med hänvisning till arbetsbrist. Polisutredningen är avslutad och har skickats vidare till åklagare. I en intervju med Radiosporten anger Tommy Boustedt för första gången andra skäl till Feltenmarks uppsägning.

– När det gäller Feltenmark (Anders) så har han uppträtt grovt illojalt mot arbetsgivaren, och det är skäl för avsked. Men han fick aldrig avsked utan vi lät honom landa i bomull. Det var lögner som spreds i media som jag inte kunde kommentera medan jag var ansvarig, säger Tommy Boustedt till Radiosporten och fortsätter:

– Det konstaterades av Arbetsgivaralliansen och Unionen centralt att han agerat illojalt, och de förklarade för oss att det var grund för avsked. Efter alla år han varit anställd ville i alla fall inte jag att vi skulle agera på det sättet. Vi ville att han skulle få en annorlunda behandling, och det fick han.

SVT Sport har sökt Anders Feltenmark under onsdagskvällen. Så här sa Feltenmark till SVT Sport om sin uppsägning den 17 april.

Kan du berätta om din version av vad som hände?

– Nej, jag känner att jag är under tystnadsplikt. Så jag vågar inte.

Boustedt: ”Ren lögn”

Enligt Tommy Boustedt är det även en lögn att förbundet skulle ha stått för könsdiskriminerande lönesättning.

– Vi har inte kunnat svara på de här frågorna. När det gäller lönesättningen är det också lögn, ren lögn. Ett externt företag har gjort en lönekartläggning och den är klar i dagarna. Den visar att det stämmer inte alls att det varit en ojämställd lönesättning.

SVT Sport har sökt fackliga representanter.

ARKIV: Ishockeyförbundets krisår på 90 sekunder (24 april 2020)

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.