Svenska ishockeyförbundets ordföraden Anders Larsson. Foto: Bildbyrån

Hockeyförbundets ordförande: ”Våren har tagit mycket energi”

Uppdaterad
Publicerad
Efter den turbulenta våren har Svenska ishockeyförbundet gjort klart med Johan Stark som ny generalsekreterare.
– Det är klart att våren har tagit mycket energi., säger han till SVT Sport.

– Det känns väldigt skönt att vara i mål med rekryteringen och framförallt informera personalen och hela Hockeysverige vem som kommer tillträda som generalsekreterare i hösten. Det är en väldigt viktig roll för kansliet och den resa som vi står inför kommande åren, säger Hockeyförbundets ordförande Anders Larsson till SVT Sport.

Vad är det för egenskaper som Johan Stark har?

– Viktigt att lyfta fram är att han är en genuin idrottsledare som verkat i Brynäs som klubbdirektör och nu senast som generalsekreterare i Basketbollförbundet. Det är en kombination av de meriterna samt hans personliga driv och engagemang som gjort att vi fastnat för just Johan Stark.

Turbulent tid

Svenska ishockeyförbundet har en turbulent tid bakom sig som slutade med att Tommy Boustedt meddelade att han i höst lämnar rollen som generalsekreterare.

– Det har skett väldigt mycket och varit en turbulent tid. Men många av frågorna är nu lösta eller håller på att lösas med den nuvarande ledningen och lokala fackklubben. Det är klart att när Johan Stark nu tillträder kommer han sätta sin prägel på arbetet, och det känns väldigt viktigt.

Hur mår Svenska ishockeyförbundet just nu?

– Med tanke på att vårsäsongen stängdes ned på grund av coronaviruset och turbulensen som varit runt kansliet har det tagit på många anställda. Men svensk ishockey mår i grund och botten bra. Titta bara på publiksiffrorna under Euro hockey tour i Globen och i SHL. Men det är klart att våren har tagit mycket energi.

Hur ser det ut ekonomiskt för Svenska ishockeyförbundet?

– Vi tittar på det regelbundet just nu och ser på olika scenarier. Men vi har tack och lov ett hyggligt eget kapital sett till omsättningen. Ekonomiskt ser det stabilt ut men inför hösten har vi en stor portion ödmjukhet, säger Anders Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer