Polisutredning mot svenska ishockeyförbundet. Foto: Bildbyrån

SVT Sport avslöjar: Polisutredningen lämnad till åklagare

Uppdaterad
Publicerad

För en månad sedan avslöjade SVT Sport att det pågick en polisutredning med kopplingar till Svenska Ishockeyförbundet.

Nu kan vi berätta att utredningen är avslutad och skickad vidare till åklagaren.

– Vi har gjort bedömningen att den inte ska läggas ned, säger kriminalkommisarie Fredrik Gårdare.

Det är en före detta anställd vid svenska ishockeyförbundet som är misstänkt för sexuellt ofredande mot en anställd på förbundet.

Polisutredningen är nu avslutad och skickad vidare till åklagare, som kommer att ta beslut om det ska väckas åtal eller inte.

Från polisens sida är dock bedömningen klar.

– Vi har gjort bedömningen att den inte på något sätt ska läggas ned, säger Fredrik Gårdare, vars grupp – som jobbar med idrottsrelaterad brottslighet – har arbetat hårt med händelsen.

– Det har varit ett prioriterat fall och vi har jobbat fort, säger han.

Stökig tid

Polisutredningen är endast ett av många jobbiga fall för Svenska Ishockeyförbundet den senaste tiden. Förra hösten strejkade Damkronorna, på grund av missnöje med ekonomiska villkor och bristande respekt från förbundsledningen.

Och så sent som för en vecka sedan kunde SVT Sport avslöja att förbundet anklagas för könsdiskriminering, och ett par dagar sedan gick flera av svensk ishockeys största profiler ut med en protest mot förbundet för att de avskedat informationsassistenten Anders Feltenmark.

I dag kom även beskedet att förbundets generalsekreterare Tommy Boustedt avgår med anledningen av den senaste tidens svarta rubriker.

Svenska ishockeyförbundet anklagas för diskriminering (14 april):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.