Foto: SVT/Bildbyrån

Hedman tror på OS-guld: ”Jag vann ju Stanley Cup i en bubbla...”

Uppdaterad
Publicerad

Mycket talar för att OS-turneringen om ett halvår förgylls med NHL-spelare.

När några av Sveriges främsta sådana samlas i Stockholm för ett första förberedelseläger gör man det med ett uttalat mål – OS-guld.

– Vi åker dit med ett enda mål, säger Tampa Bay-stjärnan Victor Hedman.

Även om det inte officiellt har kommunicerats att NHL släpper iväg sina spelare till Peking i vinter så har ligan lämnat en lucka i spelschemat under OS-veckorna. Väl där är det sannolikt att ishockeyurneringen genomförs i en corona-bubbla. Något inte minst Victor Hedman är van vid.

– Jag vann ju Stanley Cup i en bubbla. Det var väldigt strikt, du fick inte lämnad den bubblan heller. Så det är man van vid. Förhoppningsvis får vi samma resultat om det nu blir så, säger Hedman till SVT Sport. 

OS i Peking 2022

Har två raka Stanley Cup-segrar i ryggen, varav den första togs i en corona-bubbla i Edmonton i fjol. Tvivelsutan blir han en av de stora ledarna i ett guldjagande Tre Kronor i vinter.

– Det är oerhört viktig att alla köper sina roller direkt. Det är förhoppningsvis sex matcher vi spelar, det kommer gå snabbt.

– Vi åker dit med ett enda mål och det är att vinna OS-guld, slår han fast. 

Nicklas Bäckström, med en Stanley Cup-ring och en OS-silvermedalj hemma i troféskåpet är inte heller blygsam med sina ambitioner.

– När det väl är OS är det korta förberedelser och det gäller att man kommer ihop som grupp. Generellt genom åren så är Sverige väldigt bra på att komma ihop som grupp och spela ett bra lagspel. Det är då man vinner och det är det vi siktar på, säger han.

OS-ishockeyn inleds den 4 februari, finalen spelas den 20 februari. Tre Kronor möter Finland i sin grupp och två lag som ännu inte kvalat in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet