Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hilda Svensson hyllas i JVM. Foto: Bildbyrån

Hilda Svensson hyllas efter snygga målet mot Finland

Uppdaterad
Publicerad

Matchen mot Finland stod och vägde.

Då klev Hilda Svensson fram och satte det viktiga 3–1-målet efter en snygg individuell prestation.

– Det är precis det här hon är så bra på, hon är så kylig, säger SVT:s expert Maria Rooth.

Hon spelade fram till ett mål mot USA, satte 1–0 mot Kanada och i dagens möte med Finland var Hilda Svensson en starkt bidragande orsak till 6-1-segern med sina två mål.

Framför allt 3–1-målet var riktigt snyggt, när hon trampade runt en finsk försvarare som inte alls hängde med innan hon kyligt petade in pucken mellan benen på den finländska målvakten Kerttu Kuja-Halkola.

– Det där är typiskt Hilda Svensson, hon är en lirare, hon är en tekniker och det är klart att hon ska ha mycket beröm för det där, men faktum är att jag skulle vilja se henne göra så där oftare, säger SVT:s kommentator Chris Härenstam och får medhåll av experten Maria Rooth:

– Ja, jag tänkte precis ”oj, där är Hilda Svensson”. Jag har inte sett henne så mycket i den här perioden faktiskt, men det är precis det här hon är så bra på, hon är så kylig, säger Maria Rooth.

Svensson själv var nöjd med sin insats:

– Jag känner väl att jag inte började jättebra men jag växte in i det mer och mer och avslutade bra, säger Svensson som gladde sig över att det var fem svenska målskyttar i matchen.

– Det är så klart jätteviktigt, det är jättebra att det är flera som gör mål och får höja sitt självförtroende så det är jättekul.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.