Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Bildbyrån

Mira Jungåker om pressen i JVM: ”Jag kör mitt race”

Uppdaterad
Publicerad

Förra året spelade Mira Jungåker VM med Damkronorna. När JVM avgörs är hon en av de mest erfarna spelarna i det svenska U18-landslaget.

– Jag gillar att ha ansvar på mina axlar, säger Mira Jungåker till SVT Sport.

Sverige har inlett JVM med två förluster då laget förlorade premiären mot USA med 3–6 och föll senast med 2–4 mot Kanada. Mira Jungåker har gjort sex a-landskamper och var den yngsta spelaren i Damkronornas trupp i VM förra året. I U18-landslaget förväntas hon vara en av de ledande spelarna när JVM avgörs.

– Jag har trivts väldigt bra när jag spelat med Damkronorna samtidigt som det är otroligt kul att försöka få vara en av de ledande spelarna i U18. Jag gillar att ha ansvar på mina axlar, men vill hålla det på en lagom nivå, säger Mira Jungåker till SVT Sport.

Kan det bli för stor press på dig?

– Det är mycket media och sådana delar som kan sätta mycket press men jag tycker inte att det påverkat mig särskilt mycket. Jag kör mitt race tillsammans med mitt lag och det har funkat väldigt bra. Jag trivs med pressen som varit även om det finns stunder där det varit för mycket. Men det är också en lärdom att ta med sig och hantera på ett bra sätt.

”Kan gå långt i turneringen”

Den 17-åriga HV71-spelaren menar att erfarenheterna från att spela Damkronorna varit viktiga för henne.

– Att få spela med de bästa tjejerna i Sverige och kämpa om en plats i Damkronorna har betytt mycket. Det var en otrolig erfarenhet, jag fick se vad jag kan göra bättre för att nå till toppen med de bästa spelarna i världen, säger Mira Jungåker.

Backen har i JVM stått för två poäng, ett mål och en assist, och närmast för Sverige väntar match mot Finland.

– Vi är ett gott gäng som kan gå långt i turneringen om vi kämpar för varandra. Vår gemenskap är viktig och vi tar med den ut på isen. Vi känner att vi gör det här tillsammans och har man den mentaliteten så blir det bättre spel, man kämpar och sliter tillsammans till varje pris.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.