Nashville Predators inför utomhusmatchen Winter Classic i januari i år. Foto: Bildbyrån.

NHL-lag undersöker möjligheten att spela utomhus

Uppdaterad
Publicerad

Alltmer drastiska idéer dyker nu upp för att rädda NHL-säsongen 2020/21.

Det senaste är att flera klubbar funderar på att spela utomhus.

NHL siktar på att dra igång ligan den 1 januari, men förhandlingarna med spelarfacket NHLPA går trögt och nu talas det om att det kan bli förseningar av ligastarten.

Enligt Sportsnet och en rad amerikanska medier funderar Anaheim, Boston, Los Angeles och Pittsburgh att arrangera matcher utomhus. Detta för att kunna få in biljettintäkter i de krisande föreningarna. Även Carolina, Nashville och Dallas har nämnts.

Har stora arenor

Det är främst lag som är ägda av större och rikare ägare som undersöker möjligheten. Los Angeles Kings, till exempel, ägs av Anchutz Entertainment Group, AEG, har tillgång till en stor arena där fotbollslaget LA Galaxy spelar. Det samma gäller flera av de andra klubbarna som har möjliga alternativarenor.

De sju kanadensiska lagen i NHL tros inte vara intresserade av en utomhuslösning då de kanadensiska smittskyddsreglerna gör det omöjligt.

Den traditionella utomhusmatchen Winter Classic som skulle ha spelats mellan Minnesota Wild och St Louis Blues. på nyårsdagen, är inställd. Att det skulle bli en lång rad utomhusmatcher i vinter ses, trots ryktena, som osannolika.

Även om idén applåderas från flera håll ses den som ett långskott som blir att svår att genomföra. Det är dyrt att arrangera utomhusmatcher vilket kräver stora publiksiffror. Dessutom kräver utomhusarrangemang en expertis som inte finns överallt.

KLIPP: Dallas vände 0-2 i Winter Classic (02 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.