Foto: Bildbyrån

Örebrotränaren backar Rönnberg: ”OS känns väldigt osäkert”

Uppdaterad
Publicerad

Frölundas tränare Roger Rönnberg har tidigare uttryckt en tveksamhet till att SHL-spelare ska åka till OS i Peking under rådande coronasituation. Den åsikten delar han med Örebros tränare Niklas Eriksson.

– Som situationen är så tycker jag att vi ska hålla spelarna här och skydda dem på ett bra sätt, säger han till SVT Sport.

SHL har varit hårt drabbat av coronaviruset den senaste tiden och många matcher har skjutits upp.

– Man får ju flashbacks till förra säsongen, den var väldigt speciell och man fick försöka ha någon form av beredskap hela tiden. Försöka vara flexibel och lösa problem. Det gäller att man har en positiv inställning till det, säger Niklas Eriksson.

OS i Peking 2022

Örebro-tränaren är orolig för hur man ska kunna genomföra säsongen.

– Det finns ju absolut risker, med den OS-turnering som verkar bli av. Det finns inte så mycket spelrum. Ifjol blev ju säsongen väldigt lång, det kanske bli något liknande i år. Det finns matcher som är uppskjutna som ska tryckas in i ett tätt spelschema.

Han är tydlig med att han helst inte ser att SHL-spelare åker till OS i Peking.

– Jag tycker på något sätt att vi som klubbar och organisationer måste skydda våra spelare. Sedan förstår jag att spelare har en individuell dröm att spela ett OS, men som situationen är så tycker jag att vi ska hålla spelarna här och skydda dem på ett bra sätt. OS känns väldigt osäkert för mig, säger Eriksson.

Se Hockeykväll i SVT Play klockan 22.05 och i SVT 22.35.

KLIPP: Expertens attack: ”Roger ska be om ursäkt – bedrövligt” (4 jan 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet