OS-forwarden om öppningsmatchen: ”Spelar på ett speciellt sätt”

Uppdaterad
Publicerad

Modos Lina Ljungblom satte det matchavgörande målet i kvalet som tog Damkronorna till OS.

Nu laddar 20-åringen för sitt första OS med ett landslag som inte spelat ett stort mästerskap på flera år.

– Jag tycker det ska bli väldigt kul att få möta lite bättre och högre rankade lag, säger Lina Ljungblom.

Damkronorna kliver in i OS-turneringen redan nästa torsdag, dagen före invigningen, och det är Japan som står för premiärmotståndet.

– Japan spelar på ett speciellt sätt, så det ska bli väldigt kul och intressant att se hur vi står, säger Lina Ljungblom.

OS i Peking 2022

SVT: Det faktum att ni inte har mött de bästa nationerna på ett tag, är det en nackdel för er?

– Det är lite både och. Jag tror att det har varit bra för den här gruppen att vi mött lite sämre motstånd och har fått jobba på detaljerna och fått självförtroende i oss att vi kan. Det tror jag är viktigt att vi har med oss.

Tre Modospelare i truppen

Lina Ljungblom, till vardags i Modo hockey, har med sig två klubbkollegor i OS-truppen: Olivia Carlsson och Paula Bergström.

– Klart vi kan dra nytta av det. Det är viktigt att man kan kommunicera och att det är högt i tak. Det finns en trygghet i att vi kommer från samma klubb och vet vad vi kan få ut av varandra, säger Lina Ljungblom.

Damkronorna befinner sig på uppladdningslägret i skånska Jonstorp och flyger till Peking på torsdag.

– Det är ju jättestort och en ära att få åka. Sen blir det ju ett speciellt OS – man kanske inte kan kolla på alla idrotter man önskat. Men det blir ju en större fördel att kunna fokusera på hockeyn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet