Rasmus Dahlin jublar efter ett mål tidigare under säsongen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Historisk Rasmus Dahlin hjälte för Buffalo: ”Exceptionell”

Ingen 18-årig back i NHL:s historia har tidigare gjort tre matchavgörande mål.

Förrän nu.

Supertalangen Rasmus Dahlin satte det viktiga 3-1-målet när Buffalo slog Washington med 5–2 på hemmais.

– Han har varit helt exceptionell på slutet, säger tränaren Phil Housley.

Det var bara 31 sekunder kvar av den andra perioden när Dahlin dundrade in ett slagskott i powerplay. Målet var hans åttonde för säsongen och den 34:e poängen totalt. Bara Elias Pettersson har gjort fler poäng av ligans rookies, forwarden har 54 stycken (26+28).

– Det lustiga är att klubban han fick inte var tejpad, men det gick bra ändå. Han är den typen av spelare som anpassar sig till vad som helst, säger Phil Housley om Rasmus Dahlin.

En annan av hemmalagets hjältar var Sam Reinhart som gjorde hattrick. Ligans skyttekung Alex Ovetjkin gjorde sitt 44:e mål för säsongen när han reducerade till 1-2 tidigt i den andra perioden och Andre Burakovsky styrde in 2-3 i tredje på ett skott från Christian Djoos. Men närmare än så kom inte de regerande Stanley Cup-mästarna.

Med två mål i den tredje perioden fullbordade Reinhart sitt hattrick och ordnade segern till Buffalo. Laget bröt därmed sin fyra matcher långa förlustsvit.