Rögle fick en fin omstart i SHL. Foto: Bildbyrån

Rögle krossade HV71 efter målexplosion i andra

Första matchen på 17 dagar för Rögle efter coronautbrottet. Då slog de ett alltmer krisande HV71 med 4-0 efter en riktig målexplosion i den andra perioden.

– Vi kollapsar totalt, säger HV71:s Eric Martinsson till C More.

Den 14 november var senaste gången Rögle spelade i SHL. Sedan dess har en rad matcher fått ställas in på grund av ett coronautbrott i laget.

Under tisdagskvällen väntade HV71 på hemmais i första matchen på 17 dagar. Och efter en mållös förstaperiod stod ett allt annat än ringrostigt Rögle för en målexplosion i den andra, med fyra mål på knappt åtta minuter.

1-0 gjorde Brady Ferguson i ett friläge sedan Niklas Hansson delikat spelat fram honom.

Två mål på 19 sekunder

Fyra minuter senare kom även 2-0 till hemmalaget. I powerplay tog Dennis Everberg hand om en retur och satte pucken i mål från nära håll. Precis efter 2-0-målet drog HV:s Eric Martinsson på sig en utvisning för hög klubba.

I det efterföljande numerära överläget kom 3-0 omgående genom Nils Höglander, endast 19 sekunder efter Rögles andra mål.

Men det var inte slut där. Rögle fick verkligen utdelning och 4-0 kom turligt då HV-målvakten Hugo Alnefelt räddade pucken, men inte bättre än att den studsade ut på Daniel Zaar och in i mål.

– Vi gör en helt okej förstaperiod, inledningsvis i andra också. Sen kollapsar vi totalt, säger en uppgiven Eric Martinsson till C More efter två perioder.

HV-tränaren: ”Mitt ansvar”

Ett HV71 utan självförtroende var sedan inte nära att skaka liv i matchen som slutade just 4-0. HV71 ligger på en elfte plats i tabellen, men tränare Nicklas Rahm menar att han inte tänker på om han hänger löst.

– Nja, jag är mer orolig för hur laget ska gå vidare, hur klubben ska reda ut det här. Det är mitt ansvar nu, säger han till C More.

Rögle är tvåa, endast tre poäng bakom serieledande Frölunda trots att man spelat hela sex matcher färre.

– Det är skönt att vara igång igen och härligt att börja med seger, säger Rögles Dennis Everberg.

För dem väntar nu fyra matcher på sex dagar efter att flera matcher ställts in under coronauppehållet.