Gustav Rydahl ser fram emot serien mot Växjö. Foto: Bildbyrån

Rydahl: ”Vi ska ge dem en jävla match”

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad ska möta Växjö i kvartsfinalen.

Smålänningarna är en stor guldfavorit hos många, men FBK är redo för kamp, menar Gustav Rydahl.

– Vi har bra tro på oss själva och ska ge dem en jävla match, säger forwarden till SVT Sport.

Färjestad levde inte upp till förväntningarna under grundserien och slutade först på en åttondelplats. Därifrån fick man ta sig till en kvartsfinal genom att besegra Malmö med 2-0 i matcher i åttondelsfinalen.

Nu väntar serievinnaren Växjö. Ett Växjö som inte spelat match på över en vecka medan värmlänningarna har fått spela matcher. En fördel för Färjestad, menar lagets forward, Gustav Rydahl.

– Ser jag det från vår sida har vi matchtempot i oss. Vi tycker själva att det är skönt att spela kontinuerligt mycket matcher. Vi är tränade för det och ska orka. Vi fick två dagar ledigt nu och det har varit bra, nu är vi hundraprocentiga igen.

Missade 40 matcher

Rydahl själv blev hel lagom till slutspelet efter att ha missat den större delen utav grundserien på grund av skadeproblem.

– Det är jättekul att vara tillbaka då det är det jag jobbat för i fem-sex månader. Det känns som att det blir bättre och bättre men jag behöver ha lite tålamod. Även om man vill vara bäst där ute får man ha tålamod och ta det härifrån. Jag missade ändå en 40 matcher eller så, det var riktigt tråkigt att sitta bredvid.

Hur går tankarna inför serien mot Växjö?

– Det ska bli väldigt kul. Vi ska försöka spela så avslappnat som möjligt och ge dem en jävla match. Det är ett bra hockeylag och det var därför de vann serien. Men vi har bra tro på oss själva så vi ska som sagt ge dem en jävla match.

”Försöka luckra upp dem”

Under grundserien var det jämna matcher mellan lagen där de vann två vardera. Men det är historia nu, menar Rydahl då slutspel är något annat.

– Ja, i slutspelet blir det en helt annan sak. Det blir hårdare och mer taktik. Men de är strukturerade och ger knappt bort nånting. Vi vet hur de spelar och ska försöka luckra upp dem under resans gång.

Kan man slå Växjö i fyra matcher?

– Ja, det kan man. Men hur vi ska göra det, det håller vi för oss själva. Men det ska bli väldigt roligt och vi har förberett oss väldigt bra. Vi ska som sagt ge dem en jävla match.

Vill inte tippa

Färjestad har blandat och gett under säsongens grundserie. Men oavsett prestation fram till slutspelet, brukar Färjestad vara ett lag många räknar med när det börjar bli allvar. En känsla som finns även i årets lag, menar Rydahl.

– Vi har ett helt nytt lag i år med nya gubbar. Men vi känner att vi har mycket i oss som vi vill få ut och hoppas att vi kan få det under delen av säsongen som är kvar. Vi har en stor tro på oss själva. Som det ser ut just nu ska vi slå ur underläge och det ser vi fram emot.

Vad slutar kvartsfinalserien mot Växjö?

– Det vill jag inte uttala mig om, avslutar Rydahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.