Foto: TT Nyhetsbyrån

SHL stänger av Rönnmark

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter till Aftonbladet har domarbasen Ulf Rönnmark tagits ur tjänst sedan han under sin semester ringt runt till domare för att försöka påverka.

– Det är ett oacceptabelt beteende, så han tas nu ur tjänst, förklarar SHL:s vd Jörgen Lindgren.

Turbulensen inleddes i slutet av augusti när ett brev från samtliga huvuddomare och linjedomare publicerades. Där krävdes Rönnmarks avgång. 

”Sammanfattningsvis har situationen gått så långt nu att gruppen saknar förtroende för vår chef och vill därmed se en omedelbar förändring. Gruppen ser inte att vår nuvarande chef har förmågan att bedriva ett vettigt ledarskap och möjligheten att återbygga förtroendet finns inte”, stod det bland annat i brevet.

Rönnmark fick semester från SHL ”för att han behövde tid att reflektera”, men när det nu kommit uppgifter om att han använt semestern för att försöka få över elitdomare på ”sin sida” i konflikten väljer SHL att stänga av Rönnmark.

– Vi har fått in uppgifter om att han ringt domare under sin semester, det är oacceptabelt och det stämmer att vi stänger av honom. Han är ännu anställd, men andra personer har hand om hans arbetsuppgifter. Det flyter på bra, menar SHL:s vd Jörgen Lindgren, när han pratar med SVT Sport.

– Men diskussionen med domarna fortsätter.

SVT Sport har sökt Ulf Rönnmark utan att få något svar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.