Svensken målskytt – Boston enkelt till semifinal. Foto: Bildbyrån

Svensken målskytt – Boston enkelt till semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Skrällaget Columbus orkade inte skrälla vidare. Det såg två nordiska spelare i Boston till – Marcus Johansson prickade in det viktiga 2-0-målet i 3-0-segern och den finländska målvakten Tuukka Rask tog samtliga 39 Columbus-skott. Boston är vidare med 4-2 i matcher.

– Det ska bli otroligt kul, säger Marcus Johansson till Sportbladet.

Boston har slagit ut Columbus, och får därmed möta Carolina i semifinal i Stanley Cup. Marcus Johansson gjorde det andra målet i 3–0-segern i den sjätte matchen.

Övriga mål gjordes av David Krejci och David Backes. Och Tuukka Rask i målet hyllas efter triumfen. Hans 39 räddningar innebar att det var sjätte gången som han har hållit nollan i en slutspelsmatch.

– Man behöver en målvakt som levererar, och för att säga det uppenbara – det gjorde han, säger tränaren Bruce Cassidy till medier. Han var definitivt vår mest stabile spelare under serien.

Bostons första semi sedan 2013

– Han har verkligen helt otrolig i de senaste matcherna, säger Marcus Johansson till Sportbladet.

Boston vann sin kvartsfinalserie i Eastern Conference med 4–2 i matcher. Carolina slog i sin kvartsfinal i förra veckan ut New York Islanders.

Detta är första gången Boston är i konferensfinal sedan 2013, då laget sedan gick till Stanley Cup-final och där förlorade mot Chicago.

– På tiden att man får vara med i en konferensfinal, he he. Det ska bli otroligt kul, fortsätter Johansson.

NHL

Columbus Blue Jackets logo

Columbus Blue Jackets

0 - 3

Boston Bruins logo

Boston Bruins

0-0, 0-1, 0-2
Nationwide Arena, Columbus, OH
Publik: 19219

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.