Tränarfokus i Hockeykväll

Uppdaterad
Publicerad

Roger Rönnberg, Thomas Berglund eller Johan Lindbom – vem ska lyckas leda sitt lag till SM-guld och bli årets mästartränare? I torsdagens Hockeykväll fokuserar vi på ledarrollen.

HV71 har vunnit fyra SM-guld. Första gången var 1995, då Johan Lindbom var en av guldhjältarna. Nu har han chansen att återigen bli svensk mästare – denna gång som tränare.

För Roger Rönnberg är läget annorlunda. Frölunda är regerande mästare och ska försöka säkra en ny finalplats. Men Brynäs vill annorlunda – i går kvitterade Gävelaget semifinalserien och tvingade fram en sjunde avgörande match på fredag.

Hockeykväll

”Game 7” i Scandinavium blir givetvis ett av samtalsämnen i torsdagens Hockeykväll – samtidigt som vi blickar framåt mot finalserien som inleds redan på söndag.

Möte med Tortorella

Det blir extra fokus på tränarrollen i två reportage. Förutom ett möte med Johan Lindbom har SVT:s reporter Dusan Umicevic fått en exklusiv intervju med Columbus omtalade tränare John Tortorella. Han berättar bland annat vad som gör honom mest upprörd sin yrkesroll.

– Att se en spelare inte nå sin potential gör mig förbannad, säger Tortorella.

Hockeykväll sänds 21.30 på svtsport.se (eller i spelaren ovan). Programledare är Marie Lehmann och i studion finns SVT:s expert Mikael Renberg och kommentatorn Chris Härenstam.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeykväll

Mer i ämnet