Foto: Bildbyrån

Rögletränaren förnekar del i överfallet

Uppdaterad
Publicerad

Rögles tränare Mikael Gath bryter tystnaden efter den uppmärksamhet som videofilmerna med André Deveaux överfall gett upphov till. ”Jag vet innerst inne att jag inte gjort något, ändå kände jag mig som en mördare”, säger Gath till Helsingborgs Dagblad.

Under måndagskvällen publicerade Expressen en ny film på händelseförloppet, där André Deveaux syns prata med Rögles assisterande tränare Mikael Gath bara sekunder innan attacken på Västerås Per Helmersson.

På klippet ser man hur Gath går ner till André Deveaux och säger något kort före överfallet.

Kval till SHL

– André kom fram och sa ”jag är redo att spela”. Jag svarade typ bra, då kör vi på det, säger Gath till Helsingborgs Dagblad.

Gath förnekar starkt att han skulle ha uppmuntrat Devaux till överfallet.

– Det ser för jävligt ut. Men det finns inte i min värld att jag skulle godkänna något sådant, säger Gath.      

Hur var din måndag?

– Jag tror att mobilen ringde över 200 gånger, det var helt otroligt. Jag vet innerst inne att jag inte gjort något, ändå kände jag mig som en mördare. Det är en hemsk känsla.

På sin officiella hemsida har Rögle skrivit om anklagelserna mot Mikael Gath.

Klubben kallar det för en förtalskampanj mot tränaren, och skriver att samtalet mellan Gath och Deveaux handlade om huruvida kanadensaren kunde spela matchen mot Västerås eller inte.

– Vi har gått till botten med detta, frågan är naturligtvis högt prioriterad av vår sportsliga ledning.Vi ser oerhört allvarligt på anklagelserna mot Mikael Gath. Detta är helt felaktiga anklagelser och vi i Rögle BK fördömer förtalet av Mikael Gath som enbart bygger på spekulationer, säger styrelsens ordförande Håkan Eriksson.

SVT Sport har sökt Mikael Gath utan framgång.

André Deveaux är polisanmäld för misstänkt misshandel i Västmanlands län av Västerås IK och av polisen i nordvästra Skåne län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kval till SHL

Mer i ämnet