Washington föll tungt – trots Bäckströms fräckis

Nicklas Bäckström lurade alla med ett skott ur snäv vinkel.

Men det hjälpte inte.

Washington föll med 1-5 när Florida kvitterade åttondelsfinalen i Stanley Cup.

Det var Bäckströms första mål i slutspelet den här säsongen. Den 34-årige veteranen visade kyla i power play när han tog emot en passning från radarpartnern Alexander Ovetjkin nere i ena hörnet, avvaktade med pucken – innan han skickade in den bakom Sergej Bobrovskij.

”Löjlig vinkel”, skriver kanadensiska Sportsnet på Twitter.

Målet kom i början av den andra perioden och innebar ett 1-2-underläge för Washington.

”Tajt serie”

Närmare kom aldrig gästerna och det står nu 1-1 i matcher i bäst av sju.

– Vi har en tajt serie framför oss när vi nu åker tillbaka till Washington, jag ser fram emot att spela framför våra supportrar, säger Bäckström på en presskonferens.

Kort efter svenskens 2-1-mål utökade Florida, som vann grundserien, till 3-1, och hemmalaget gjorde även 4-1 och 5-1 innan den andra perioden var slut.

– Det var rätt tufft mentalt, och efter andra perioden, i tredje, så har de en 5-1-ledning och det är inte så mycket att göra, säger Bäckström.

Även New York Rangers kvitterade sin matchserie mot Pittsburgh till 1-1 efter seger med 5-2 hemma i Madison Square Garden.

KLIPP: Eriksson Ek stekhet i segern – se när han lurar målvakten (5 maj 2022)

Joel Eriksson Ek firar ett av sina mål. Foto: Bildbyrån