Robin Pacek tog en snabb seger mot Housni Thaoubani. Foto: Jack Guez/AFP/TT

Drömstart för Robin Pacek i judo-tävlingen

42 sekunder.

Det var allt Robin Pacek behövde för att vinna sin första match i judons 81 kg-klass.

I 16-delsfinal blev det tuffare – men efter en rysare vann Pacek även den.

Nu väntar världsmästaren Matthias Casse.

Det blev en fiaskoartad turnering för medaljhoppet Tommy Macias i 73 kg-klassen, då han åkte ut i åttondelsfinalen i går.

Men för ett annat medaljhopp i judon, Robin Pacek, blev det en kanonstart i dag.

Tokyo 2020

Vann på ippon

Han behövde bara 42 sekunder för att besegra Komorernas Housni Thaoubani. Efter 22 sekunder fick Pacek ner Thaoubani på rygg, och höll honom där i 20 sekunder och vann därmed på ippon.

Därmed gick Pacek, som har tagit flera medaljer på världstouren, vidare till åttondelsfinal senare i dag. Den matchen avgjordes mindre än en halvtimme senare. Då stod Uruguays Alain Aprahamian för motståndet.

Kontringsseger

Pacek var storfavorit, men matchen gick trots det till förlängning – där första poängen skulle avgöra.

Och den poängen gick till Pacek, som kontrade in segern efter 52 sekunder.

– Det är alltid jobbigt att ladda upp för en match, och sen gå en ny match direkt efter, säger Pacek till Discovery.