Foto: Bildbyrån

Medvedevas hemlighet: Musiken

Uppdaterad
Publicerad

Idag avgörs damernas final. Och frågan är vad som ska kunna stoppa 17-åriga Evgenia Medvedeva från att återigen bli världsmästare.

– Det är helt otroligt, att hon gång på gång kan gå in och leverera, säger SVT:s expert Lotta Falkenbäck.

Den stora favoriten Evgenia Medvedeva, som vann EM tidigare i år, och är regerande världsmästare, presterade ett felfritt åk i det korta programmet, och kopplade ett stenhårt grepp om guldet.

Hon samlade ihop 79,01 poäng genom att bland annat sätta ett trippelhopp med händerna ovanför huvudet – en ovanlig svårighet.

Hur kommer det sig att du lyckas prestera på max gång efter gång?

– Det kanske är för att jag lyssnar så mycket på musik innan tävlingarna, men om jag ska vara allvarlig så är det för att jag försöker ha kul varje gång jag är på isen. Och när jag tittar på domarna, publiken och tränarna, så känns det helt otroligt. Det känns jättebra, säger Medvdedva till SVT Sport.

Kanandensare närmast efter

Medvedeva följs närmast av Kaetlyn Osmond med 75,98 poäng och Gabrielle Daleman på 72,19, båda från Kanada.

Skulle hon försvara sitt guld blir det första gången någon gör det sedan 2001.

– Det blir hon som vinner, jag är så inte överraskad.  Hon levererar hela tiden, och verkar inte ha några nerver, säger Falkenbäck.

SVT 1 sänder direkt klockan 16.55 från damernas fria program

Så sänder SVT från konståknings-VM

Guide: Allt du behöver veta inför konståknings-VM

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.