Så sänder SVT från konståknings-EM i dag

Uppdaterad
Publicerad

Ska Javier Fernandez ta sitt sjätte EM-guld? Och ska Alexander Majorov prestera toppresultatet som krävs för att blidka SOK? Nu ska herrarnas final avgöras.

Sändningen börjar 15.40 och klockan 18.19 i kväll ska Alexander Majorov försöka säkra en OS-biljett. Det kommer att krävas ett riktigt toppresultat och Majorov ligger bara på en tolfteplats efter kortprogrammet.

– Det är ett svårt utgångsläge men han har inget att förlora, nu måste han satsa och göra ett felfritt program, säger Falkenbäck.

Dem femfaldiga EM-guldmedaljören Javier Fernandez från Spanien var helt överlägsen i kortprogrammet. Med 103,82 poäng ligger han mer än tio poäng före det ryska hemmahoppet, tillika debutanten, Dmitri Aliev.

– Det kändes bra, nu ska jag försöka göra ett lika bra program i finalen. Ett bra genrep inför OS, jag känner mig mer säker, säger Javier Fernandez till SVT Sport.

Kvällens sändningstider:

15.40–18.00 Herrar friåkning, SVT1

18.00–20.05 Herrar friåkning SVT2 (Alexander Majorov cirka kl 18.19 sv tid)

15.45–20.10 Herrar friåkning SVT Play

Kommentator: Cecilia Ingman

Expert: Lotta Falkenbäck

Reporter: Marie Lehmann på plats i Moskva

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.