Självkritisk Majorov enkelt till final

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Majorov genomförde ett bra kortprogram med några småfel och är vidare till fredagens fria åkning i konståknings-EM.

– Det gick inte så dåligt, men det är långt ifrån vad jag kan, säger Alexander Majorov till SVT Sport.

26-åringen kammade hem 71.28 poäng, långt från personbästat på 83.81. Landingarna var inte perfekta och det sista hoppet blev en dubbel-trippel istället en trippel-trippel.

– I början gick det bra, men det sista hoppet blev en dubbel istället för en trippel. Annars är jag rätt nöjd, jag stod på benen. Det gick inte så dåligt, men det är långt ifrån vad jag kan, säger Alexander Majorov till SVT Sport.

Alexander Majorov kom tillslut på en tolfteplats i kortprogrammet.

– Inte vad Alexander hade tänkt sig, han har mer att ge än vad han visade idag, säger SVT Sports expert Lotta Falkenbäck.

– 3 eller 4 poäng kostade det att det blev en dubbel istället för trippel, så jag förstår hans besvikelse, fortsätter Falkenbäck.

Jagar top tio

Hela fem gånger har Alexander Majorov varit elva på EM. Kommer Majorov topp tio på fredag får Sverige två platser till nästa mästerskap.

– Han kommer topp tio om han gör det han ska. Det finns till och med chans på mer, säger SVT Sports expert Lotta Falkenbäck.

Fernandez överlägsen

Dem femfaldiga EM-guldmedaljören Javier Fernandez från Spanien var helt överlägsen i kortprogrammet. 103.82 poäng, mer än tio poäng före den ryske debutanten Dmitri Aliev.

– Det kändes bra, nu ska jag försöka göra ett lika bra program i finalen. Ett bra genrep inför OS, jag känner mig mer säker, säger Javier Fernandez till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.