Frida Karlsson kör tredje sträckan i stafetten

Uppdaterad
Publicerad

Efter kollapser och svaga placeringar både i skiathlonen och 10 km klassiskt får Frida Karlsson en plats i stafettlaget över 4x5 km på lördag morgon. Rätt beslut tycker SVT:s expert Mathias Fredriksson.

– I en stafett på fem kilometer tror jag att hon kommer göra det bra, säger han.

”Inledningen på OS blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jag och kroppen och knoppen har slitit. Men okej! Det har varit för mycket allvar och för lite skoj. Dags att hitta tillbaka till leken igen”, skriver Karlsson på sin Instagram.

Laget i startordning är: Maja Dahlqvist, Ebba Andersson, Frida Karlsson och Jonna Sundling.

Peking 2022

SVT:s expert Mathias Fredriksson tycker att det var rätt att ta ut 22-åringen, även om det funnits frågetecken kring formen på OS, och har höga förväntningar på stafettlaget.

– Jag tror att Sverige vinner guld i morgon. Vi har starka åkare på alla fyra sträckor, även om Frida Karlssons form har varit lite svajig så tror jag att hon kommer knyta ihop säcken och göra det tillräckligt bra i morgon.

– Sen har vi en väldigt stark avslutare i Jonna Sundling, säger Fredriksson.

Charlotte Kalla petas därmed för första gången i en stafett i ett mästerskap sedan debuten 2007.

Det norska laget består av Tiril Udnes Weng, Therese Johaug, Helene Fossesholm och Ragnhild Haga i den ordningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Peking 2022

Mer i ämnet