Victoria Carl, till vänster, har precis säkrat guldet. Katharina Hennig förstår inte vad som skett. Foto: Bildbyrån

Hennig: ”Som att vara med i en film med fel manus”

Uppdaterad
Publicerad

Tyskland tog visserligen silver i stafetten över 4x5 kilometer men nämndes aldrig som någon tänkbar segrare i sprintstafetten. Inte ens de själva trodde att det var möjligt.

– Vi känner att vi är med i en film med fel manus, säger Katharina Hennig till tyska Bild.

Hennig såg ut att vara i chock och de tyska kommentatorerna fick knappt fram någonting att säga när Victoria Carl spurtade ner Jonna Sundling och svarade för en av de största skrällarna hittills i Peking-OS.

– Vi känner att vi är med i en film med fel manus. Vi kan inte tro vad vi lyckades göra. Jag är helt mållös över att vi kunde lyckas med det. Jag är otroligt stolt och tacksam och har inte ord att uttrycka det , säger Katharina Hennig till tyska Bild.

OS i Peking 2022

Vann på tränarens födelsedag

Victoria Carl fick förtroendet att köra först en timme före start och ersatte Katherine Sauerbrey och som hon tog ansvar.

– Hon sov inte bra och hade lite huvudvärk så vi ville inte riskera något, säger den tyske tränaren Peter Schlickenrieder, enligt Aftonbladet om bytet strax före starten.

– När vi åkte till OS var det ingen som förväntade sig ett guld, det fanns inga förväntningar, och ändå kommer vi att åka hem med ett guld. Det är fantastiskt, säger Carl enligt Reuters.

Det kan bli dubbla tårtor i det tyskla lägret i kväll. Tränaren Peter Schlieckenrieder fyller nämligen 52 i dag.

– Det går inte att föreställa sig något sådant här. Du kan inte begära en finare födelsedagspresent, säger Schlieckenrieder enligt Bild.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet