Oskar Svensson och William Poromaa kunde inte blanda sig i slutstriden. Foto: Bildbyrån

Sverige fyra i herrarnas sprintstafett – norsk seger

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen svensk medalj i herrarnas sprintstafett.

William Poromaa och Oskar Svensson fick nöja sig med en hedersam fjärdeplats.

Vann gjorde Norge efter en stark spurt av Johannes Hösflot Kläbo.

Bara minuter efter OS-silvret i damernas sprintstafett var det dags för William Poromaa och Oskar Svensson att jaga en herrmedalj.

Duon hade inte samma favoritskap som Jonna Sundling och Maja Dahlqvist, men förhoppningen om en medalj fanns där.

Peking 2022

Firma Svensson/Poromaa var också länge bra med i toppen av fältet. Men en sprintstafett avgörs allt som oftast på slutet och på sträcka fem, den näst sista, höjde Finlands Iivo Niskanen, Norges Erik Valnes och Alexander Bolsjunov ett rejält ryck och skapade sig en lucka till resten av fältet. William Poromaa klarade inte av att hänga med och växlade över till Oskar Svensson på den avslutande sträckan som fyra, 8,4 sekunder efter.

Det stora avståndet klarade sedan Oskar Svensson inte av att hämta ikapp. Sverige blev i stället fyra, 15,1 sekunder bakom Norge.

– Det är så himla nära. Man bara hoppas att någon där framme ska “vägga” eller åka omkull, säger Poromaa till Aftonbladet.

Oskar Svensson:

– Det är surt direkt efter men jag tycker vi gör exakt det vi pratar om inför och följer vår plan. Jag ser ser inte direkt hur vi hade kunnat göra på något annat sätt. Vi får ut det vi har i dag, säger han.

Johannes Hösflot Kläbo säkrade den norska guldmedaljen med en urstark avslutning och vann före Finland. Det ryska laget blev trea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Peking 2022

Mer i ämnet