Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Calle Halfvarsson. Foto: Bildbyrån

Klart: Skid-VM 2027 till Falun

Uppdaterad
Publicerad

Skid-VM 2027 kommer att arrangeras i Falun.

Det har nu internationella skidförbundet (Fis) beslutat.

– Jag var med här 2015 och jag vet hur det var då, det var en väldigt häftig tillställning med bra mycket folk och ett himla tryck, säger Calle Halfvarsson till SVT Sport.

Falun var den enda kandidaten till mästerskapet.

Falun har fyra gånger tidigare varit värdstad för skid-VM. Första gången var 1954, då man satte publikrekord redan under premiärdagen. 20 år senare, 1974, var det dags igen och till det mästerskapet hade man utvecklat anläggningen Lugnet med bland annat skidstadion och hoppbackarna.

Skid-VM i Falun 2027

1993 fick Falun åter värdskapet och då glänste hemmahoppet Torgny Mogren när han tog Sveriges enda medalj – guldet på femmilen. 2015 var det VM i Falun senast, där Charlotte Kallas fyra medaljer och skandalomsusande Petter Northugs guldskörd (fyra stycken!) sticker ut.

”Kanske förlänger min karriär”

Calle Halfvarsson var med 2015 och har bara goda minnen. Nu när det är klart att Falun får VM även 2027 är han sugen på att förlänga karriären.

– Det här var ett besked som kanske förlänger min karriär, nu får jag göra ett ärligt försök i fem år till sen får vi se om det går eller inte, men det blir en häftig utmaning, säger Halfvarsson och fortsätter:

– Jag var med här 2015 och jag vet hur det var då, det var en väldigt häftig tillställning med bra mycket folk och ett himla tryck. Blir det något liknande igen så kan man motivera sig med det när man ute och tränar, allt slit man ska lägga ner blir värt det. Jag ska vara med och slåss om en plats i alla fall och kanske lyckas jag med det, vi får se.

KLIPP: Kampanjledaren Sara Tigerström Monfelt berättar om vad som väntar vid skid-VM i Falun 2027

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skid-VM i Falun 2027

Mer i ämnet