Johannes Hösflot Kläbo. Foto: Bildbyrån

Norsk smittoro – tvingas flytta OS-resa

Uppdaterad
Publicerad

Norska skidlandslaget har fått en skakig uppladdning inför OS i Peking. Hela herrtruppen, inklusive storstjärnan Johannes Hösflot Kläbo, har satts i karantän sedan sprinttränaren Arild Monsen i måndags testade positivt för covid-19.

Herråkarna skjuter nu på resan till Peking från den 27 till den 31 januari, skriver det norska skidförbundet i ett pressmeddelande.

Då Monsen testade positivt vid hemkomst från OS-förlägret i italienska Seiser Alm anses samtliga herråkare haft nära kontakt med sprinttränaren.

OS i Peking 2022

Det norska skidförbundet meddelar att samtliga som var med på OS-förlägret har testat sig och att man väntar sig få svar i eftermiddag.

Det gör även att dagens pressträff med de OS-uttagna herråkarna skjuts upp.

Det är inte klart om det Therese Johaug och resten av det norska damlandslaget kommer att resa till Peking som planerat på torsdag.

OS-tävlingarna i skidor inleds med damernas skiathlon den 5 februari. Herrarna kör dagen efter.

SE MER: Kalla beredd på ett OS utan tävling: ”Fullt medveten” (21 januari 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet