Frida Karlsson Foto: Bildbyrån

Svenska oron i OS-bubblan: ”Den mest kritiska platsen”

Uppdaterad
Publicerad

Ett positivt testresultat och OS-drömmen kan vara över.

De svenska längdskidåkarna riktar kritik mot arrangemanget i OS-byn där bussarna är för fulla.

– Efter att flera nationer har kommit till OS-staden har det blivit för trångt och för många olika nationaliteter på bussarna, säger Ebba Andersson till norska Dagbladet.

Ett positivt resultat på ett covid-test nu kan för de tävlande i OS innebära att spelen är över. Därför är det av naturliga skäl kritiskt för utövarna att träffa så få andra personer som möjligt.

Nu har både ryska och svenska längdskidåkare riktat kritik mot logistiken på området, där de tycker att det är för trångt på bussarna som tar dem runt i området.

OS i Peking 2022

– Det är konstigt att det inte finns fler bussar. Det är den mest kritiska platsen här och nu blir det bara fler och fler på bussarna, säger Frida Karlsson till tidningen.

”Ska inte vara så”

Karlsson får medhåll av William Poromaa.

– Jag tycker det är dåligt. Vi är med i OS, och det ska gå bussar hela tiden. Det ska inte vara så att man måste hoppa ihop, säger han.

Anders Byström säger till tidningen att de har meddelat att de anser att det måste gå fler bussar. Det norska lägret delar dock inte den svenska och ryska bilden av situationen. De menar att antalet bussar är tillräckligt.

KLIPP: Frida Karlsson: ”Tror OS-byn är jordens säkraste plats” (Arkiv: 18 jan, 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet