• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Calle Halfvarsson har inte fått en optimal start på OS. Foto: Bildbyrån

Halfvarssons struliga start på OS: ”Ett störningsmoment”

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson har inte fått en optimal start på OS.

Efter en strulig första träningsvecka är han irriterad.

– Jag, Leo och Grate har inte fått samma förutsättningar som de andra, säger han till TT.

Det var ett positivt covidtest för svenska längdlandslagets Leo Johansson som ställde till det.

Johansson själv – samt landsmännen Calle Halfvarsson och Marcus Grate som bedömdes ha varit i nära kontakt med honom – stoppades från att träna på OS-stadion i Zhangjiakou och hänvisades till andra spår.

OS i Peking 2022

Men under torsdagen fick trion äntligen träna på tävlingsbanorna. Det var på tiden, enligt Halfvarsson.

– Jag, Leo och Grate har inte fått samma förutsättningar som de andra. Jag och Grate har inte haft positiva tester och jag inte haft detta någon gång hemma. Sedan åker man hit och blir behandlad som en coronapatient. Det tycket jag är väldigt märkligt, säger han till TT inför söndagens OS-premiär i skiathlon.

”Ännu mer märkligt”

Han är även kritisk mot beslutet att han och Marcus Grate, som båda testade negativt, sattes åt sidan.

– Det var ett väldigt märkligt beslut. Det är ju inte så att man åker och pussar varandra på stadion. Ännu mer märkligt var att vi skulle vara på en träningsbana, sedan fick de andra åkarna också vara där, men vi fick inte åka på tävlingsbanorna. Då försvann ju hela idén. Allt detta har varit ett störningsmoment.

KLIPP: Charlotte Kalla får chansen i första OS-loppet (2 februari 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet