Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Utbrytartrion om återkomsten till landslaget: ”Kan bli full pott”

Uppdaterad
Publicerad

Linn Svahn, Frida Karlsson och Maja Dahlqvist är tillbaka i landslaget.

Då ska de hjälpa varandra och sina lagkamrater för att landslaget ska ta fler medaljer.

– Det kan bli full pott, säger Maja Dahlqvist.

På en digital pressträff berättade utbrytartrion mer om beslutet att återvända till landslaget till den kommande säsongen.

– När allting står rätt till är det hos landslaget som man kan få störst utveckling. Vi har haft bra diskussioner och det var hit vi alla ville komma. Det känns som vi har något riktigt bra på gång. Vi kommer att ha ett bra år framför oss, säger Linn Svahn.

Har du eller ni kommit med några krav?

– Nä, det handlar inte om krav hit eller dit. Utan om att ha en dialog om hur vi kan utveckla landslaget för att bli ännu bättre. Förutsättningarna som krävs för att utvecklas finns i landslaget nu och det känns jättebra.

”Ska utnyttja att vi har så starkt damlag”

Bättre dialog och mer delaktighet i upplägg och planering av till exempel resor ligger bakom stjärntrions comeback.

– Vi ska utnyttja att vi har ett så himla starkt damlag och då känns det rätt att komma tillbaka. Det viktigaste för mig var att få ett upplägg där jag får göra det jag tror på och att det passar in i min satsning, säger Frida Karlsson och fortsätter:

– Vi har tagit tag i det vi velat påverka och har gjort det mer optimalt för alla. Det känns bra och det är många som ser fram emot träningsåret. Vi har försökt bena ut hur vi kan hjälpa varandra bäst och utnyttja att vi har några av världens bästa tjejer i laget.

”Det kan bli full pott”

Förra säsongen var väldigt framgångsrikt för svenska landslaget med bland annat 46 pallplatser i världscupen och rekordmånga medaljer i VM.

– Det är en unik situation som vi har då vi tog 11 av 14 VM-medaljer. Om vi kan nyttja alla tjejerna vi har och bli ännu bättre, hur många medaljer kan vi ta då? Det kan bli full pott, säger Maja Dahlqvist.

Hör Frida Karlsson om återkomsten till landslaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.