Foto: Bildbyrån

Alshammars mardrömsgren i Mästarnas mästare: ”Hoppas inte den kommer”

Uppdaterad
Publicerad

OS i Rio 2016 blev Therese Alshammars sista stora internationella mästerskap.
Nu är simgiganten aktuell för den 13:e upplagan av Mästarnas mästare.
– Jag hoppas att jag har den dolda glöden kvar, men en av anledningarna till att jag slutade var väl att jag inte hade så mycket tävlingsglöd kvar, säger hon till SVT Sport.

Under simkarriären tog Therese Alshammar två OS-silver, på 50 och 100 frisim, i Sydney 2000 och hon har även ett brons i lagkapp från samma mästerskap. I VM i långbana har hon två guld, fem silver och ett brons – samtliga VM-medaljer har hon tagit på 50 frisim och 50 fjärilsim. Totalt har 42-åringen över 70 mästerskapsmedaljer.

Nu väntar nästa stora utmaning: Mästarnas mästare.

– Det har blivit så extremt hård konkurrens nu. Det kan jag känna mig lite nervös inför. Jag hoppas att jag har den dolda glöden kvar, men en av anledningarna till att jag slutade var väl att jag inte hade så mycket tävlingsglöd kvar. Men de senaste åren har folk varit så otroligt skickliga och väldigt vältränade, säger Alshammar.

– Men när man är med i något vill man självklart gå långt, självklart hoppas jag att jag kan gå långt i några grenar.

”Det blir en grej jag kommer våndas för”

Finns det något moment som du drar dig lite för?

– Jag drar mig för allt som har med statisk styrka och ben att göra. Och jag tycker inte om pussel! Jag har svårt för det i allmänhet, jag kan tänka mig att det blir en grej jag kommer våndas inför.

Ifjol var olympiska mästaren i slalom, Frida Hansdotter, tvåa efter segrande längdhopparen Michel Tornéus. Hansdotter fullkomligt krossade rekordet i ”jägarvila” – hon stod i hela 26 minuter.

Just ”jägarvilan” är något Alshammar fruktar.

– Ja, statiskt och ben är ju inte mina favoritgrejer. Så jag har ju tänkt ”hoppas inte den kommer”. Jag hoppas det kommer fler andra grejer som väger upp för den, att det kommer roligare saker också.

ARKIV: Hansdotters galna rekord – stod 26 minuter i 90 grader (27 april 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Frida Hansdotters galna rekord – stod 26 minuter i 90 grader Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer