Dustin Poirier jublar efter att ha besegrat superstjärnan Conor McGregor via knockout. Foto: Bildbyrån

Chocken: Conor McGregor knockad för första gången

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanen Dustin Poirier vann nattens stormatch i UFC över Conor McGregor i Abu Dhabi.

Efter en stark start av McGregor förlorade han via teknisk knockout 2.32 in i andra ronden.

Det är första gången i karriären som irländaren har förlorat via knockout.

McGregor och Poirier har mötts en gång tidigare, 2014, och den gången vann irländaren på knockout efter bara 106 sekunder. Irländaren gick till attack direkt även i nattens returmöte, men Poirier svarade med att plocka ned honom på marken för att sänka tempot.

McGregor tog sig upp och fick in några tunga träffar i den första ronden. Vid ett tillfälle såg han ut att skaka om sin motståndare med en högerträff.

Poirier hade stor framgång med låga sparkar mot McGregors främre ben, och halvvägs in i andra ronden såg stjärnan ut att få problem med benet. Amerikanen följde då upp med en lång slagserie som skickade motståndaren i backen och avgjorde matchen via teknisk knockout.

– Jag är glad men inte överraskad för jag har lagt ner jobbet. Conor tog det här resultatet på ett proffsigt sätt och nu har vi 1-1 i matcher så vi får väl göra om det här igen, sade Poirier efteråt.

Conor McGregor öppnade starkt, men förlorade returmötet med Dustin Poirier. Foto: Bildbyrån

McGregor lovar fler matcher under 2021

McGregor reste sig från marken och verkade okej efteråt, men haltade runt i oktogonen.

– Vilken fajter han är, Dustin. Hans sparkar mot min vad var väldigt bra, mitt ben var helt dött. Jag lyckades inte övervinna en lång period av inaktivitet. Går man matcher ofta blir man bekväm här inne. Men jag skakar av mig det här och kommer tillbaka, säger superstjärnan som gjorde sin första fajt på ett år.

På frågan om fansen kommer att få se honom gå fler matcher under 2021 svarade han:

– Självklart. Jag behöver aktivitet. Man kommer inte undan med att vara så inaktiv som jag har varit, men hatten av till Dustin. Det här blir en tuff förlust för mig att svälja, men som han sa är det 1-1 i matcher nu så vi får göra om det här. Just nu vill jag bara hem till hotellet och träffa mina barn, säger McGregor.

Dustin Poirier får in en tung träff i andra ronden mot Conor McGregor. Foto: Bildbyrån

Michael Chandler vann på knockout

Galans näst största match var en annan viktig match i samma viktklass (lättvikt, 70,3 kilo). Där vann Michael Chandler över Dan Hooker via teknisk knockout bara två och en halv minut in i första ronden. Chandler gjorde debut i UFC men har under många år varit en av världens bästa lättviktare i organisationen Bellator.

För Dustin Poirier var det här karriärens kanske största seger och han lär ligga bra till att få möta mästaren i lättvikt, Khabib Nurmagomedov, som han förlorade mot i en titelmatch 2019.

Conor McGregor var rankad fyra i världen bland utmanarna till mästarbältet och tar nu ett steg tillbaka i sin jakt att vinna tillbaka titeln, men i egenskap av att vara sportens största affischnamn lär han snabbt få nya stormatcher om han så vill.

KLIPP: Conor McGregor efter förlusten: ”Jag kommer tillbaka”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.