Conor McGregor presenteras i oktogonen inför matchen mot Donald Cerrone i januari 2020. Foto: Bildbyrån

Conor McGregor: ”Jag kommer att knocka honom inom 60 sekunder”

Uppdaterad
Publicerad

När de möttes 2014 vann Conor McGregor redan efter 106 sekunder.

Den här gången tror MMA-stjärnan på en ännu snabbare seger.

– Jag kommer att knocka honom inom 60 sekunder, säger irländaren.

På söndag morgon, svensk tid, möts Conor McGregor och amerikanen Dustin Poirier för andra gången.

Den första matchen, i september 2014, blev kortvarig och McGregor knockade Poirier i första ronden precis som han lovat på förhand.

Den här gången kom Dublin-sonen med ett ännu kaxigare utspel om att han ska knocka sin motståndare inom bara en minut. Något som han står fast vid nu när matchen bara är ett par dagar bort.

Vill tävla mer under 2021

– Ja, det gör jag. Jag har totalt självförtroende kring min förmåga och mina förberedelser. Jag tror inte att han klarar av kraften i mina slag. Men jag skulle gärna vilja gå några ronder så jag blir bara glad om det går längre än så, säger McGregor på plats i Abu Dhabi och utvecklar:

– Det finns frågetecken kring min kondition så en del av mig skulle vilja att fajten går lite längre. Under 2020 fick jag bara 40 sekunders tävlande och det är alldeles för lite. Jag behöver mer än så.

KLIPP: Se när sonen avbryter superstjärnan – flera gånger om

”Kommer leverera en fläckfri insats”

Conor McGregor har gjort sig ett namn i MMA-världen bland annat att genom att förutspå i vilken rond, och på vilket sätt, han ska avsluta sina motståndare – för att sedan gå ut och leverera.

Så var fallet även i hans senaste match, för ett år sedan, mot Donald ”Cowboy” Cerrone.

32-åringen säger att han har stor beundran för helgens motståndare, Dustin Poirier, som är rankad tvåa i världen bland utmanarna till mästarbältet i lättvikt (70,3 kilo). McGregor är själv rankad fyra.

– Jag kommer att leverera en fläckfri insats. Med det sagt så har jag stor respekt för Dustin och tycker att han är en fantastisk fajter. Men att vara fantastisk innebär fortfarande att du är flera nivåer under vad jag är.

KLIPP: McGregor tröstade motståndarens 82-åriga farmor (19 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.