Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Daniel Teymur: ”Folket måste stötta sina fajters mer”

Efter tre raka förluster – Daniel Teymur slåss för UFC-kontraktet

Publicerad

Tre raka förluster i UFC.
Den här gången står sannolikt kontraktet på spel för Daniel Teymur, 31.
– Jag fokuserar på mig själv och vad som händer efteråt är upp till dem, säger han till SVT Sport.

Obesegrad och med 6-0 i matchfacit fick Daniel Teymur chansen i UFC sommaren 2017, men sedan dess har det blivit tre raka förluster.

Statistiken på pappret berättar dock inte att Teymur har tilldelats tuffa motståndare, accepterat matcher på kort varsel och kämpat sig igenom matcher trots skador.

När UFC på lördag kommer till Sverige går 31-åringen den första matchen på huvudkortet.

– Det viktigaste för mig är att de ville ha hit mig och ha mig på huvudkortet. Det uppskattar jag, säger han till SVT Sport.

”Tror på mig själv”

Känns det lite som att du inte har fått visa upp den riktiga Daniel Teymur i UFC än?

– Självklart, men det finns en mening med allt här i livet. Jag har alltid fått tuffa matcher eftersom de vet att jag också är en tuff kille. Jag fokuserar bara på mig själv och att vara redo.

Känner du en extra press över att kontraktet kanske står på spel?

– Kontraktet står på spel för alla oss som tävlar. Jag kan inte tänka så. Jag fokuserar inte bara på att vinna eller förlora. Det var en kille häromdagen som hade vunnit tre matcher men fick kontraktet rivet för att han förlorade en. Så vad kan man säga? Jag tror på mig själv och UFC tror på mig, säger Daniel Teymur.

”Måste stötta sina fajters mer”

Den förre thaiboxaren betonar också att det svenska folket måste stötta sina fajters mer.

– Det är inget illa menat, men jag tycker att man ska hylla sina egna fajters i stället för att kritisera dem. Kolla bara hur irländarna har hyllat och byggt upp Conor McGregor. Jag önskar att det var likadant i Sverige. Vi fajtas för fansens skull och för att underhålla dem, säger Teymur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer