Derrick Lewis (vänster) och Ilir Latifi (höger) vid invägningen inför UFC-galan i Lewis hemstad Houston. Foto: TT

Stor utmaning väntar Ilir Latifi i ny viktklass

Uppdaterad
Publicerad

En stor utmaning, i dubbel bemärkelse, väntar svenske UFC-fajtern Ilir Latifi, 36, i natt.

Skåningen kliver upp en viktklass till tungvikt och ställs mot stjärnan Derrick Lewis, 35.

– Jag har varit en underdog i hela mitt liv och älskar den här utmaningen, säger Latifi på en presskonferens i Houston, Texas.

Efter att ha förlorat sina två senaste matcher i lätt tungvikt söker Latifi en nytändning i karriären genom att kliva upp till tungvikt.

Där väntar en av de svårast tänkbara motståndarna direkt i form av hemmahoppet Derrick ”The Black Beast” Lewis, som bor i Houston där nattens UFC-gala äger rum.

– Folket i Houston har varit med om mycket förödelse efter översvämningarna, så nu vill jag bjuda dem på underhållning och show, säger Lewis.

Utmanade om mästarbältet

Han utmanade om mästarbältet i tungvikt så sent som i november 2018, är rankad sexa i världen och 18 av hans 22 segrar har kommit via knockout.

– Jag har mycket respekt för Derrick och det här blir en stor utmaning, men jag har inga problem med att vara underdog, säger Latifi, som vid seger skulle klättra högt upp på rankingen.

UFC-stjärnan och tungviktaren Derrick ”The Black Beast” Lewis. Foto: TT

”Gått ner omkring 16 kilo”

Anledningen till att Latifi byter viktklass är att bantningen ner till lätt tungvikt (max 93 kilo) har blivit tuffare med åren.

– Jag har gått ner omkring 15-16 kilo inför matcherna och det är en rejäl bantning. Jag har gjort det tillräckligt.

– Det blir annorlunda att tävla i tungvikt och balansgången ligger i att ta med sig de positiva sakerna från lätt tungvikt, som min snabbhet, utan att lägga på mig för mycket vikt. Jag trivs bra i den här viktklassen och ni kommer till 100 procent att se en bättre fajter, säger svensken.

Latifis match på UFC 247 i Houston börjar omkring 04.00 på söndag morgon. I huvudmatchen ställer Jon Jones, mästaren i lätt tungvikt, sitt bälte på spel mot obesegrade utmanaren Dominick Reyes.

ARKIV: Alexander ”The Mauler” Gustafsson: ”Jag är sugen på comeback” (16 augusti 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.