Hermansson lämnar oktogonen efter sin förlust. Foto: BildbyrånVisa alla (2)
Visa alla (2)

Jack Hermansson knockad i toppmatchen: ”Jag kommer tillbaka”

Publicerad

UFC-stjärnan Jack Hermansson, 31, föll tungt i Köpenhamn.
Efter en stark start förlorade ”The Joker” på teknisk knockout 27 sekunder in i den andra ronden mot världsnian Jared Cannonier.
– Jag kommer tillbaka starkare och vill gå en match igen innan året är slut, säger han efteråt.

Hermansson, som är född och uppvuxen i Sverige men bosatt i Oslo sedan tio år tillbaka, hade ett stort stöd i danska Royal Arena. Samtidigt gick amerikanen Jared Cannonier in till kraftiga burop.

Svensken, rankad femma i världen i mellanvikt inför matchen, öppnade starkt och träffade med flera sparkar mot Cannonier. Han lyckades också brotta ner sin motståndare på marken två gånger och försökte avsluta matchen med en strypning.

Det började lovande, men ”The Killa Gorilla” kom in i matchen mer och mer och lyckades störa Hermansson, framför allt med sparkar mot svenskens lår och vader.

”Det var för uppenbart”

Den andra ronden hann knappt börja innan den var slut. Hermansson avancerade framåt, men träffades tungt av Cannonier och föll till marken. Där matade amerikanen slag och domaren bröt matchen efter bara 27 sekunder.

– Jared visade att jag inte är bäst i världen just nu, men jag ska göra allt jag kan för att komma tillbaka starkare, sade han i buren direkt efter matchen.

På presskonferensen efteråt gick han in mer i detalj kring förlusten.

– Det kanske var för uppenbart för Jared att jag ville gå på nedtagningar, så då träffade han mig på väg in med en uppercut som ledde till avslutet.

Ropade till mediakåren

Efter segern gick Cannonier, som var nederlagstippad, förbi den samlade mediakåren och ropade: ”Ni trodde inte att jag kunde vinna det här va?”.

– Efter en seger som denna så känner jag mig ”on top of the world”. Jack gjorde så gott han kunde och han är en krigare, men jag var mer än redo för den här utmaningen, säger amerikanen som tidigare tävlat två viktklasser upp, i tungvikt.

– Jag har sagt att jag kan knocka vem som helst i den här viktklassen och om ingen lyssnar på mig så tänker jag helt enkelt visa det.

Vill gå en match till 2019

Matchen var Hermanssons tredje under 2019. Men han ville hinna med en till och ta sig tillbaka på vinnarspåret.

– Nu vill jag gå en match till innan året är slut och jag är villig att möta i stort sett vem som helst. Kroppen känns bra och jag är inte skadad eller så. Jag ska lära mig från den här förlusten och jag vill inte sitta vid sidan av och titta på när alla andra går matcher, säger ”The Joker”.

Tidigare på samma gala tog Lina Länsberg en tung seger i toppmatchen mot Macy Chiasson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer