MMA-stjärnan Khabib Nurmagomedovs pappa och tränare Abdulmanap (vänster) ligger på sjukhus i kritiskt tillstånd. Foto: TT

MMA-stjärnan Nurmagomedovs pappa i kritiskt tillstånd

Uppdaterad
Publicerad

Obesegrade MMA-stjärnan Khabib Nurmagomedov, 31, går just nu en tuff kamp utanför oktogonen.

Hans pappa och tränare Abdulmanap, som nyligen opererade hjärtat, ligger på sjukhus och är coronasmittad.

– Hans tillstånd är kritiskt, säger UFC-mästaren enligt ESPN.

Khabib Nurmagomedov är UFC-mästare i lättvikt och en av MMA-världens största stjärnor.

Men just nu är det flera olika saker som håller honom borta från buren. Förutom coronapandemin som håller honom i hemlandet Ryssland så pågår också ramadan, den heliga fastemånaden inom islam, och dessutom är Nurmagomedovs pappa svårt sjuk.

Corona och idrott

Hans pappa tillika tränare Abdulmanap genomgick nyligen en hjärtoperation och har också drabbats av coronaviruset. Han ligger just nu på sjukhus och Khabib beskriver tillståndet som ”kritiskt” via sitt Instagram-konto.

UFC-mästaren uppmanar folk att ta viruset på allvar och hålla sig isolerade.

– Över 20 personer i min släkt har blivit sjuka och hamnat på intensivvården. Flera av dem finns inte med oss längre utan har gått bort. Det är en riktigt tuff tid just nu, säger Khabib Nurmagomedov.

McGregor: ”Jag ber för honom”

Khabib Nurmagomedov har gått 28 MMA-matcher och vunnit samtliga. Pappan Abdulmanap har – av amerikanske tränaren Javier Mendez och andra människor runt Khabib – lyfts fram som den viktigaste personen i sonens karriär.

Många stora namn i MMA-världen stöttar nu Khabib Nurmagomedov och hans familj – till och med stjärnans ärkerival Conor McGregor, som haft en mycket infekterad relation till ryssen.

”Ber för att Abdulmanap Nurmagomedov ska återhämta sig. En man som fostrat många världsmästare i olika kampsportsdiscipliner. Ett geni i kampsportsvärlden. Väldigt ledsen av att höra dessa nyheter i kväll. Jag ber för familjen Nurmagomedov”, skriver irländaren på Twitter.

ARKIV: Hyllas av Mike Tyson efter grym knock: ”Framtida mästare” (10 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet