Foto: Bildbyrån

Länsbergs armbåge – början på slutet för Evinger

Uppdaterad
Publicerad

Lina Länsberg, 37, stod för sitt livs match mot amerikanska veteranen Tonya Evinger.

Svenskan vann en dominant poängseger efter tre tuffa ronder.

– Det kändes som att jag var dubbelt så stark som henne överallt, säger Länsberg.

Efter Bea Maleckis drömdebut ordnade Lina Länsberg en andra raka blågul seger genom att besegra Tonya Evinger, en pionjär inom kvinnlig MMA.

Evinger försökte styra matchen tidigt och satte press på svenskan genom att trycka upp henne mot buren. Länsberg som aldrig blev passiv visade prov på sin fina thaiboxning, en sport där hon tidigare blivit världsmästare.

I en slagväxling fick svenskan in en ren armbågsträff som skakade den amerikanska veteranen. Nere på marken öste Länsberg på med slag uppifrån, så kallad ground and pound. Evinger lyckades rida ut stormen med nöd och näppe och med ett djupt sår vid ena ögonbrynet som souvenir från första ronden.

I rond två och tre var det åter en kamp på marken. Länsberg tog över matchen allt mer utan att stressa sig in i onödiga slagväxlingar när matchen väl blev stående korta stunder.

En gråtande svenska kunde ta emot publikens jubel när det stod klart att hon tagit sin tredje seger på sex matcher i UFC.

Länsberg vann alla ronder på alla domares poängkort. 30-27, 30-27 och 30-26.

Fick överväldigande stöd

– Att få fajtas på hemmaplan var helt fantastiskt. Jag visste att det skulle bli det, men att gå mot oktogonen och höra publikens jubel var överväldigande, säger hon.

– Jag kan vara lite segstartad så att hon tryckte upp mig mot buren i början gjorde mig inte så mycket. Att få möta Tonya är en ära eftersom hon har varit med hur länge som helst. Jag har stor respekt för henne, fortsätter Länsberg.

Inför matchen sade svenskan till SVT Sport att en seger mot Evinger skulle vara den största i hennes karriär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.