MMA-stjärnan Alexander Gustafsson, 31, från Arboga.

The Mauler: ”Jag har inget flyt just nu”

Uppdaterad
Publicerad

Först skadade sig hans motståndare, sedan skadade sig Alexander Gustafsson själv.

Nu berättar ”The Mauler” om de senaste dagarnas bergochdalbana.

– Jag har varit väldigt frustrerad. Jag har inget flyt just nu, säger den 31-årige MMA-stjärnan till ESPN.

Förra onsdagen träffade Alexander Gustafsson media inför sin kommande match på UFC-galan i Los Angeles den 4 augusti.

Dagen efter kom mardrömsbeskedet att motståndaren Volkan Özdemir, rankad tvåa i världen bland utmanarna till mästarbältet, hade brutit näsan.

UFC letade efter en ersättare till schweizaren och flera fajters anmälde sitt intresse. Däribland amerikanen Anthony Smith som knockade legendaren Shogun Rua efter bara 89 sekunder på en gala i Hamburg i lördags.

I stället tvingades Gustafsson också dra sig ur galan i Los Angeles på grund av en mindre skada.

”Bästa matchen för mig”

I en intervju med ESPN berättade han i går om den händelserika veckan.

– Jag har varit väldigt frustrerad de senaste dagarna. Saker och ting vill inte gå min väg. Det har varit helt galet, säger han i ”Ariel Helwani’s MMA Show”.

Han fortsätter:

– Att möta Volkan motiverade mig. Det är den bästa matchen för mig just nu. Han blev skadad och jag hade mött vem som helst ändå, men sedan blev jag också skadad. Jag har inget flyt just nu, säger Gustafsson.

Undviker inte någon

Svensken säger att skadan inträffade före Anthony Smiths seger i lördags och att det inte handlar om att han försöker att undvika någon.

– Jag skulle inte ducka någon utan jag möter vem som helst. Han hade inte ens gått sin match när jag skadade mig.

– Anthony var inte ensam om att utmana mig. Jag gillar när folk utmanar mig, men det är svårt att beskriva med ord hur frustrerande det här är. Jag möter vem som helst av dem, men kan helt enkelt inte just nu, säger 31-åringen.

Motiveras av rivalens ord

Efter nyheten om Gustafssons skada skrev rivalen Daniel Cormier – mästaren i både lätt tungvikt och tungvikt – ett hårt inlägg på sin Instagram-sida.

”Alex, jag vet inte vad som har hänt med dig. Du har förändrats och jag är besviken på den du har blivit. Du och jag kommer aldrig att mötas igen”, skrev Cormier och antydde bland annat att svensken fejkat sin skada.

– Jag har inte läst hans meddelande utan bara hört talas om det. Jag vill inte ens läsa det och har inget svar utan han får skriva vad han vill.

– Allt jag kan göra är att bevisa att han har fel. Hans ord motiverar mig och det gjorde faktiskt min kväll. Jag vill inte sitta här och svara honom, i stället ska jag visa honom att han har fel, säger Gustafsson.

”Mitt team har fått lugna mig”

I oktober 2015 utmanade svensken Cormier om dennes mästarbälte, men förlorade knappt på poäng efter fem tuffa ronder i en match där han golvade amerikanen.

– Jag hoppas verkligen att vi möts igen eftersom jag vet att jag har verktygen för att besegra honom. Men jag vill inte sitta här och prata om det utan vill hellre upp i oktagonen och visa alla vad jag går för, säger han.

Gustafsson bedömer att skadan, som han inte vill berätta ingående om, endast kommer hålla honom borta i ett par veckor framöver.

– Det här är frustrerande och mitt team har fått lugna mig. Det är något som håller mig tillbaka hela tiden och av någon anledning har jag svårt att ta mig till mållinjen och själva matcherna. Men jag kommer att komma tillbaka, det lovar jag. Jag är långt ifrån slut, säger han.

Gustafssons senaste match var en knockoutseger i Globen i maj 2017 och en axelskada höll honom sedan borta i ett halvår.

Sedan i februari har han tränat med målet att gå match, men comebacken har fått vänta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.