Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jon Jones jublar efter att ha blivit UFC-mästare i ännu en viktklass. Matchen var hans första på tre år. Foto: TT

Jones vann i comebacken – tog hem UFC-bältet i tungvikt

Uppdaterad
Publicerad

Tillbaka efter tre år.

Och Jon Jones gjorde comeback med besked – och är återigen mästare i UFC.

Skandalomsusade MMA-stjärnan Jon Jones behövde bara två minuter och fyra sekunder i oktagonen vid galan UFC 285. Sedan var titelfajten i tungvikt mot Ciryl Gane över.

I Las Vegas, inför 20 000 åskådare på läktarna, fick Jones tidigt ner fransmannen på golvet. Han lyckades behålla övertaget, trots Ganes försök att ta sig upp. Och efter Jones strypgrepp tvingades Gane ge upp.

Jones, som tidigare försvarade UFC-bältet i lätt tungvikt tretton gånger, dansade efter segern och kunde sedan jubla när Bruce Buffer skrek hans namn följt av ”ny UFC-mästare i tungvikt”.

– Jag är överlycklig. Jag har kämpat för det här så länge. När folk inte trodde att jag skulle lyckas komma tillbaka stod jag troget fast vid mitt mål. Det har funnits dagar när jag inte ville träna, men jag var ändå där. Jag vill tacka min familj och jag vill tacka min fästmö Jessie för att hon är mitt största fan. Jag älskar dig så mycket, säger Jon Jones i segerintervjun i oktagonen.

Skandalomsusad

Många anser att Jon Jones är den främste MMA-fajtern genom tiderna. Han vann sin första titelfajt 2011 och försvarade UFC-bältet i lätt tungvikt i nio år, två av gångerna mot Alexander ”The Mauler” Gustafsson. Men det har inträffat skandaler för honom utanför oktagonen.

Jones har bland annat gripits misstänkt för rattfylleri efter att ha kraschat sin lyxbil in i en stolpe och stängts av för dopning.

Jon Jones professionella MMA-karriär

27 vinster och en förlust.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.