Felix Rosenqvist fortsätter i samma stall. Foto: Bildbyrån

Beskedet: Felix Rosenqvist fortsätter med McLaren i Indycar

Uppdaterad
Publicerad

Felix Rosenqvist framtid i McLaren har varit oviss. Men nu kommer tydliga besked: Rosenqvist fortsätter tävla i Indycar och har förlängt med stallet över säsongen 2023.

I helgen avslutades Indycar och Felix Rosenqvist slutade på en åttondeplats totalt. Hans framtid i serien har varit höljt i dunkel – fram tills nu.  

För under onsdagen kom beskedet att den svenske föraren fortsätter tävla i Indycar för det amerikanska stallet McLaren.

”Jag älskar det här teamet”

Felix Rosenqvist är därmed klar för sin tredje säsong i teamet, som också består av Pato O'Ward (Mexiko) och Alex Rossi (USA).  

– Jag älskar det här teamet och är så glad att få fortsätta arbeta med alla fantastiska människor jag lärt känna under de senaste två åren. Med allt vi har på gång just nu, den fortsatta relationen med Pato och nytillskottet i Alex Rossi, kommer vi bli en kraft att räkna med 2023, säger Rosenqvist i ett pressmeddelande. 

Under säsongen som varit har Rosenqvist kvalat in på pole position två gånger. Han slutade dessutom på en fjärdeplats i prestigeloppet Indy 500, där Indycars andra svenske förare Marcus Ericsson tog hem segern.

MER INDYCAR: Ericsson hyllar svenske talangen (8/6)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.