Foto: Bildbyrån

Lyckat test för Kristoffersson – nära WTCR

Uppdaterad
Publicerad

Johan Kristoffersson närmar sig banracingmästerskapet WTCR.

Han har testat Volkswagens TCR-bil i Portugal.

– Testerna gick bra, det är en bil som jag känner igen och som jag kört i Sverige, säger han till SVT Sport.

I förra veckan blev det klart att Volkswagen hoppar av från rallycross-VM 2019. Därmed lämnade också dubble världsmästaren Johan Kristoffersson sin favoritgren.

Enligt vad SVT Sport erfar kommer svensken stå på startlinje i WRC2 pro i Svenska Rallyt i februari. Han kommer även kombinera rally med banracing, troligen i WTCR, tidigare WTCC.

– Det finns absolut möjligheter till det. Jag har ju hållit igång på banracingspåret så nu skannar vi av marknaden, berättade Kristoffersson då.

Nu närmar sig värmlänningen WTCR. Han gjorde nyligen ett lyckat test med i Portugal, men är fortfarande företegen om framtiden.

– Inför nästa år tittar vi på möjligheter att köra STCC. Det är ju tester inför nästa år, sedan vart jag kommer köra det vet jag inte än, säger han till SVT Sport.

Enligt uppgifter till SVT Sport kan Kristoffersson köra WTCR med Sébastien Loebs stall med utökat stöd från Volkswagen.

– Jag kan varken säga ja eller nej. Jag har varit i väg och kört ett test med Volkswagen motorsport, och då var Loebs fjolårschaufför där och körde samtidigt som mig, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.