Marcus Ericsson. Foto: SVT

Marcus Ericsson möter lillebror Hampus: ”En av anledningarna till att komma tillbaka”

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson gör comeback på svensk mark för första gången sedan 2006, när han deltar i lördagens final i Porsche Carrera Cup. Där ställs Indycarföraren mot lillebror Hampus Ericsson.

– En vanlig grabb från Kumla har kommit hela vägen bort till USA, säger han till SVT Sport.

Marcus Ericsson, Sveriges senaste formel 1-förare, har haft en succéartad säsong med vinst i Indy 500, och en sjätteplats totalt i Indycar-mästerskapet.

Lillebror Hampus Ericsson försöker att inte vara sämre själv, och ligger på en tredjeplats i Porsche Carrera Cup, som den här gången gästas av storebror Marcus samt Felix Rosenqvist på lördagens final.

– Det var ju en utav anledningarna till att jag ville komma tillbaka och göra det här inhoppet på Mantorp i Porsche-finalen och få tävla med – och mot – Hampus. Så det är kul, han är ju otroligt duktig, säger Marcus Ericsson till SVT Sport.

Försöker agera mentor

Trots tidsskillnaden försöker Marcus Ericsson följa sin yngre brors tävlande.

– Det är kul, jag följer ju Hampus väldigt noga även när jag är borta i USA och försöker prata med honom och ge honom tips och råd.

Lyssnar han på storebrorsan?

Han är rät så duktig på att lyssna och ta till sig. Jag försöker vara en bra mentor där.

”En vanlig grabb från Kumla”

Ericsson sticker inte under stolen med att han har haft en succéartad säsong.

– En vanlig grabb från Kumla har kommit hela vägen bort till USA.

– Att bara köra Indy 500, men även att vinna, och bli en del av den exklusiva klubben av vinnare, det är ju otroligt stort.

KLIPP: Vem är Marcus Ericsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.