Foto: SVT

Dubbelt svenskt på pallen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev dubbelt svenskt på pallen i damernas lagstafett.

Andralagets Sara Hagström, 26, sprang in som etta – halvminuten före Karolin Ohlsson i det svenska förstalaget.

– Jag hade lite revanschlust, säger Hagström till SVT.

Efter en tung inledning på stafetten stod Emma Bjessmo, lag två, för en rejäl uppryckning under andra halvan av förstasträckan och växlade i ledning. Därefter höll laget förstaplatsen intakt, men med knapp marginal.

Inför den sista växlingen hade lag två endast fyra sekunder ner till förstalaget och Hanna Lundberg, som tog hem medeldistansen under lördagen.

Lundberg växlade över till Karolin Ohlsson som behövde hämta i kapp Hagströms försprång, men förstalaget (med Lisa Risby utöver dem) fick nöja sig med en andra plats.

Ohlsson var 26 sekunder bakom Hagström, som vann tillsammans med Emma Bjessmo och Johanna Öberg.

– Det var jättekul! Karro är en väldigt bra avslutare, så jag kände att det enda jag kan göra är att göra mitt eget lopp, säger Hagström efter loppet.

Ingen Tove Alexandersson

Det tredje svensklaget (Lina Strand, Andrea Svensson och Alva Olsson) sprang in på en sjätte plats.

Tove Alexandersson, som varit covidsjuk, fanns inte med i startfältet. Tidigare under söndagsförmiddagen meddelade världsettan att hon valt att bryta tävlingarna i världscupen efter gårdagens medeldistans.

– Hon kände att kroppen inte svarade, säger förbundskapten Håkan Carlsson till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.