Frisk Tove Alexandersson saknar inte att tävla

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson tvingades vila i hela sju veckor på grund av sjukdom i våras.

Nu är hon fullt frisk, och tränar för fullt.

Det lär dock dröja flera månader innan hon får tävla – och det är inte något som hon saknar att göra.

– Så länge jag får träna är jag glad och nöjd, säger hon.

I maj meddelade det svenska orienteringsförbundet att Tove Alexandersson hade varit sjuk i ett par veckor, och då inte tränade alls på grund av att hon hade haft problem med hjärtat.

Hon misstänkte att det kunde rört sig om covid-19, men hade då inte gjort något test. Nu har hon dock gjort ett antikroppstest, som var negativt och alltså inte visade några tecken på att hon drabbats av coronaviruset.

– Jag vet faktiskt inte vad det var. Jag hade inga antikroppar, så jag kan inte veta om det var corona. Det hade ju varit skönt att veta om jag hade haft det, men det är bara att fortsätta att vara försiktig, säger Alexandersson till SVT Sport.

”Jag trivs väldigt bra”

Efter totalt sju veckors vila så tränar hon nu för fullt. Förra veckan, när SVT Sport träffade henne, så var hon på träningsläger i Vålådalen med sin klubb Stora Tuna, och därefter väntade ett landslagsläger på Idre Fjäll med landslaget. Och trots att dessa läger varit samma period som sprint-VM skulle ha avgjorts i Danmark så saknar hon inte att tävla.

–  Det har såklart blivit ett väldigt annorlunda år. Men just nu trivs jag väldigt bra med att få träna bygga upp en bra grundfysik och bygga upp mig inför nästa världscupsäsong. Jag tycker ju så väldigt mycket om att träna så jag kan tycka att det kan vara kul att för en gångs skull få en sommar där jag tränar mycket och inte fokusera på att vara i form inför någon viktig tävling, säger hon, och fortsätter:

– Så det ska bli spännande att bara träna.

REPORTAGE: Tove Alexandersson trivs med träningssommaren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.