Tove Alexandersson. Foto: Bildbyrån

Efter hjärtproblemen: Alexandersson tränar igen

Uppdaterad
Publicerad

I början av maj berättade Tove Alexandersson att hon inte kunde träna på grund av en sjukdom, möjligtvis covid-19, som gav henne hjärtproblem. Nu är hon frisk och har nyligen börjat träna igen.

– Jag känner mig pigg och frisk, säger hon till SVT Sport.

Hjärtat påverkades av sjukdomen, men hon har inte blivit testad för covid-19, så exakt vad det var orienteringsstjärnan var sjuk i är oklart. Nu är hon i alla fall frisk och har börjat träna lugnt.

– Jag ska väl starta upp ganska lugnt och se så att kroppen svarar som den ska. Jag fokuserar mest på en lugnt uppstart och att komma tillbaka till full träningsvolym igen, säger hon.

Alexandersson hoppas på att inhemska tävlingar.

– Jag hoppas att det ska bli en vintersäsong och även en svensk säsong i orientering med svenska mästerskap i höst. Det är det jag ser fram emot närmast och hoppas att blir av, säger hon.

Vad säger du om att det inte blir några internationella mästerskap i år?

– Just nu är jag i ett läge där jag är mest fokuserad på att komma tillbaka till träning så nu har jag inte fokuserat på mästerskap. Jag tror det kan vara bra att jag inte har några större mästerskap att stressa tillbaka till.

ARKIV: Alexandersson om hjärtproblemen: ”Kändes inte helt bra i kroppen” (3 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.