För exakt tio månader sedan blev Jerker Lysell världsmästare i sprint. Nu går en kamp med klockan tio dagar före årets VM i Tartu, Estland. Foto: Bildbyrån.

Lysell ännu osäker inför VM

Uppdaterad
Publicerad

Den regerande världsmästaren i sprintorientering, Jerker Lysell, har en förhoppning om att försvara sitt guld i Estland men kan tio dagar före tävlingen inte garantera att han kommer till start.

– Tanken nu är att jag kör mina tre pass innan VM, hårda och intensiva. Sen får vi se om det blir VM men med högsta sannolikhet blir det så, säger världsmästaren från Strömstad 2016 till Radiosporten.

Lysell har haft problem med vaderna i flera år och har under våren kört sina träningspass i en mosse. Trots den bristfälliga uppladdningen är han positiv.

– Jag brukar vara bättre än vad jag tror.

Normalt sett brukar kval och final gå samma dag men i Tartu avgörs den under två dagar, 30 juni och 1 juli. Utmaningen för Lysell är att klara av asfalten och kullerstenen i stadskärnan, ett underlag som sliter hårt på sargade vader.

Till VM:s hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.