Karolin Ohlsson tvingas ställa in världscuptävlingar. Foto: TT/Arkiv

Skadesmällen: Karolin Ohlsson missar världscuptävling

Publicerad

Karolin Ohlsson har problem med en skadad häl och missar nästa veckas världscuptävlingar i Schweiz

Svenska orienteringsstjärnan Karolin Ohlsson har haft en tung säsong. En skadad höft har spolierat mycket av året. I början av juni i år meddelade hon att hon skulle ställa in samtliga tävlingar innan VM, som avgjordes i augusti.

Nu kommer nästa skadesmäll. Ohlsson har problem med en skadad häl och tvingas ställa in nästa veckas världscuptävlingar i Schweiz. Hon ersätts av Lisa Risby.

–  Det känns helt klart jävligt surt. Jag har tagit en dag i taget och bitit ihop i snart ett år, i hopp om att få tävla utan smärta och göra mig själv rättvisa, säger hon i ett pressmeddelande.

Skadades innan VM

Hälskadan har följt med Ohlsson sedan innan VM, som avgjordes i augusti i år och där hon var med och knep guld i stafett.

– När jag till sist börjat få ordning på höften och äntligen börjat springa i skogen utan att ha ont varje steg så smällde hälen upp. Det var då tre veckor kvar till VM. Slemsäcken under hälsenan blev akut inflammerad och det är mitt problem även i dag. Hälen är inte tillräckligt bra och jag inte vill riskera att få ännu en vinter som den förra, säger Ohlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer