Tove Alexandersson knockade konkurrenterna

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson krossar allt motstånd i orienteringens världscup. I dag tog hon årets sjätte raka seger i världscupen.

– Jag kunde njuta mot slutet, säger Tove Alexandersson.

Nästa år gör knock-out sprinten premiär på VM-programmet. I dag avgjordes den andra världscuptävlingen någonsin i den nya disciplinen som påminner om längdåkningens sprint.

Men trots att det är en relativ ny disciplin så är dominanten densamma. Tove Alexandersson tog sin sjätte raka seger i årets världscup. Och detta efter en imponerande dag som innehöll totalt fyra lopp. I finalen skapade hon den avgörande luckan vid varvningen.

”Höll mig lugn”

– Jag låg med i klungan och höll mig lugn. På den andra halvan var det mer löpbetonat och då kunde jag löpa ut och fick en lucka ganska direkt, säger Alexandersson som vann med åtta sekunders marginal till tvåan Tereza Janosikova, Tjeckien, till Orientering.se.

Och även på herrsidan är det fortsatt svenskt i topp. Detta efter att Gustav Bergman tog sig till final. Väl där slutade han femma. Han drygade ut ledningen i världscupen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.